Gimnastică artistică

 

 

           Untitled

 

Gimnastica este o ramură sportivă de îndelungată tradiție în școala românească .

Ea are multiple influențe pozitive asupra copiilor. Activitatea sportivă vizează ridicarea calității vieții,ca urmare a asigurării unei stări optime de sănătate atât la copii cât și la adult, exprimată prin robustețe și vigoare fizică, prelungirea duratei vieții active.

Importanța acestei activități în planul sănătății este considerabilă dacă ținem seama că mișcarea contribuie în cel mai înalt grad la creșterea și dezvoltarea fizică armonioasă ,la îmbunătățirea funcțiilor vitale ale organismului.

Gimnastica are un rol activ în prevenirea și corectarea atitudinilor corporale vicioase și ale deficiențelor fizice mai ales în timpul perioadei de creștere, reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și a nivelului glucozei din sânge, reducerea probabilității apariției unor boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și osteoporoza, menținerea “în formă” a sistemului cardiovascular, menținerea mobilității, a puterii fizice și schimbarea în bine a stereotipului îmbătrânirii, menținerea masei musculare și densității osoase, a unei greutăți corporale adecvate și vă pot ajuta să scăpați de kilogramele în plus.

Ajută deasemenea la reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului, scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, creșterea rezistenței fizice, eliminarea depozitelor de grăsime, îmbunătățirea funcției pulmonare și cardiace, îmbunătățirea tonusului muscular și corectarea posturii corporale, echilibrarea și armonizarea formelor corpului.

Gimnastica are un puternic impact pozitiv asupra laturii psihice a sportivilor referindu-ne la calități psihice din sfera cognitivă ca: senzații, percepții, reprezentări, gândire imaginative, din sfera volitivă :curaj, spirit de inițiativă, hotărâre, perseverență, din sfera afectivă : sentimente ,emoții,iar din sfera estetică : simțul ritmului, al armoniei, al coordonării și expresivității mișcărilor, toate acestea conturând o ființă umană echilibrată cu o personalitate armonios dezvoltată.

Gimnastica este în beneficiul sănătății atât timp cât este făcută corect și continuu.

Gimnastica artistica baieti la Liceul cu Program Sportiv “ Szasz Adalbert”din Târgu Mureș, are în present o grupă de începători, una de avansați și trei de performanță, fiind pregătite de către profesorii Panczel Rudolf și Ghira Ioan. Gimnaștii participă în fiecare an la Campionatele Naționale Școlare . În anul 2014 au ocupat locul VI la aceste campionate. Cel mai renumit sportive care l-a dat această școală în ultimii ani, este Cristian Bățagă, component al Lotului Național de seniori, multiplu Campion Național, participant la Campionate Europene și Mondiale.

 

Cupa : Cibinium în Sibiu

1

2

3

 

Arhiva